66 seire - 15 uavgjorte - 68 tap. Målforskjell: 610 - 635

torsdag 7. mai 2015

Kvitt eller dobbelt

Baillagsspillerne faller som fluer. Sesongens første tap overskygges av en real skadebonansa. 


Det kan synes som spillergruppen har byttet ut fotballstøvlene med jatzy, hvor det er terningen som bestemmer hvem som får holde seg skadefri. Det er rent tragikomisk å observere hvordan en etter en halter av banen med stadig større gipsbandasje.

Men serien av tilfeldigheter har nå utviklet seg til et mønster av udyktighet. Det er ikke lenger mulig å kun fokusere på forebygging eller den enkeltes rehabilitering. Skadeproblemene krever en grundig behovskartlegging.
  
Så hva er det som forklarer denne negative trenden? Vel, som vi vet kommer ingen røk uten ild.

Det er etter vår oppfatning for enkelt å skylde på manglende treningsgrunnlag alene. Og trening i dette tilfellet dreier seg om mer enn å jage ballen i en bestemt formasjon, supplert med en og annen ustrukturert økt på et billig treningssenter.

Et treningsgrunnlag kan ikke etableres uten de rette rammene. 

Vi sier; hvem kan segla forutan vind? 

Selv Lionel Messi ville hinket av banen uten tilpassede forhold for å opparbeide tilstrekkelig mengdegrunnlag. 

Det er derfor baillguttenes utviklingsarena vi nå retter fingeren mot.

Skadebonansaen synliggjør et behov for å investere i en moderne treningshverdag. Vår tidligere etterlysning av 24-timersutøveren føltes imidlertid som et rop i natten. Men ledelsen kan ikke lenger gjemme seg inne i sitt eget skilpaddeskall uten å ta innover seg utviklingen i dagens sportsidrett. 

Vi sier; velkommen til det tjueførste århundre. 

Driften av Eberg Sportsarena kan ikke lenger baseres på føleri og nostalgiske drømmer om svunne tider. 

Hva vi ønsker oss er tilgang til et toppmoderne etablissement lokalisert på Eberg Sportsarena, hvor teknologiske løsninger går hånd i hånd med grunnleggende treningsfremmende fasiliteter. Vi snakker kantine, treningsrom og garderober, kontorer for staben, samt taktikk- og spillerutviklingslaboratorium. Vi krever ergonomiske treningsapparater og muligheter til å logge antall og type treningsenheter. Vi forventer EDB-løsninger for å utarbeide modeller og grafer som synliggjør den enkeltes utvikling hva gjelder oksygenopptak, muskelvidde og betennelsessymptomer. 

Dette er et minimum av hva vi forventer. 


Først da, ja da først, vil skadeproblemene forvitre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar